Ostatnie posty |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
serwis
 Moderator
|
Wysłany: 13 Cze 2005 7:39 Temat postu: Pliki - Dodaj Załącznik do tematu |
|
|
Niech mi ktoś wytłumaczy krok po kroku jak to działa?
Ja robię to tak;
piszę tekst odpowiedzi, klikam na "Dodaj Załącznik do tematu",otwiera się okno, szukam danego pliku, który jest u mnie w komputerze, dodaj (wyślij), plik ładuje się do prywatnego katalogu" pliki" i tam sobie siedzi spokojnie.
Tak samo jest z PW- plik się ładuje w to samo miejsce, co poprzednio, a respondent nie otrzymuje nic po za treścią wiadomości.
Czy robię coś źle ? Czy to ma tak działać ? Kto i w jaki sposób może z tego załączonego pliku skorzystać ? _________________ serwis |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dwaserwis Specjalizacja:Serwis Audio-Video -> Samsung, Sony i inna Azja...
 Administrator

|
Wysłany: 13 Cze 2005 12:13 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się, że info na uploadzie wyjaśnia wszystko:
| Cytat: | Informacje
Witamy na serwerze FTP fachmanowo.com!
Upload (wysyłanie) - tylko po zarejestrowaniu i zalogowaniu !
Download (kopiowanie) - tylko dla aktywnych Użytkowników forum i najczęściej po zatwierdzeniu nowego konta przez administratora! ale blokowane maja to tylko podpadnięci userzy
Prosimy o zamieszczenie plików (tylko legalne! ) z właściwym opisem.
Możesz je tylko wysyłać do własnego prywatnego katalogu
Pliki są sprawdzane i udostępniane przez moderatorów, na publiczny download.
Prywatne katalogi można wykorzystywać do własnych celów, np.: do tworzenia stron www, związanych z elektroniką i żeby moderatorzy nie przenieśli tych plików należy w swoim folderze założyć katalog poprzedzony znakiem " ~ " lub katalog o nazwie "www"
Przy rejestracji - Nazwa użytkownika i email musi być zgodny z podanym na forum Fachmanowo.com
|
I tak jak tam pisze bez rejestracji i aktywacji konta przez wysłany mailem klucz, to na tym uploadzie nic nie można zamieścić,
a potem bez ręcznej aktywacji konta dla dowloadu przez admina, nic się nie ściągnie - a taka aktywację dostają tylko Userzy, co się udzielają na forum - piszą, jakieś posty (nie ma nic za darmo), a tak naprawdę to każdy może ściągać za darmo do 50Mb na miesiąc.
Dodatkowo mogę dodać że:
Można tylko wysyłać do katalogu prywatnego pliki do 20Mb
i w czasie nie dłuższym niż 30min,
dzienne ograniczenie to 30Mb
a potem moderatorzy to przenoszą do publicznego katalogu.
Upload ten działa niezależnie na innym serwerze niż forum i, kto chce coś ściągnąć to musi wejść na stronę Pliki i dokonać odpowiednich formalności, aby coś sobie ściągnąć.
Ostatnio zmieniony przez dwaserwis dnia 17 Lis 2008 4:54, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
serwis
 Moderator
|
Wysłany: 13 Cze 2005 13:40 Temat postu: |
|
|
Czyli szybka pomoc nie jest możliwa ?
Dzięki za wyjaśnienie. _________________ serwis
Ostatnio zmieniony przez serwis dnia 26 Lut 2006 19:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Administrator

|
Wysłany: 13 Cze 2005 13:59 Temat postu: |
|
|
| serwis napisał: | Czyli szybka pomoc nie jest możliwa ?
Dzięki za wyjaśnienie. |
Jest możliwa - po to jest katalog prywatny i :
| Cytat: | Prywatne katalogi można wykorzystywać do własnych celów, np.: do tworzenia stron www, związanych z elektroniką i żeby moderatorzy nie przenieśli tych plików należy w swoim folderze (nazwa folderu taka jak login) założyć katalog poprzedzony znakiem " ~ " lub katalog o nazwie "www"
|
i jak ktoś chce komuś coś udostępnić na szybko to umieszcza u siebie i robi u siebie katalog " www " lub na początku pliku dodaje znak " ~ "
tych plików moderatorzy nie sprawdzają i nie przenoszą, a odpowiada za nie właściciel folderu.
Jeśli chcemy podawać link do swoich plików i w swoim katalogu, to podajemy adres:
http://fachmanowo.pl/pliki/files/swój katalog/nazwa folderu/pliku....
przykładowo:
http://fachmanowo.pl/pliki/files/-TEMP/testownik/wielkanoc.jpg
lub nawet można w ten sposób wklejać obrazki do postów
i do takich plików będą mieli tylko dostęp osoby znające bezpośredni link do pliku - podany przez ciebie osobiście, no i moderatorzy uploadu.
PS
W sumie jak ktoś zaczeka troszkę, aż moderator nie przeniesie plik na publiczny dowload, to raczej go nie zbawi
A przynajmniej inni i zawsze będą mogli z tego skorzystać.
Ostatnio zmieniony przez dwaserwis dnia 17 Lis 2008 5:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
serwis
 Moderator
|
Wysłany: 13 Cze 2005 14:10 Temat postu: |
|
|
Dzięki, trochę z tego pojąłem
Będę próbował  _________________ serwis |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Administrator

|
Wysłany: 13 Cze 2005 15:47 Temat postu: |
|
|
| serwis napisał: | , trochę z tego pojąłem
Będę próbował  |
A przy okazji może kilkanaście innych osób.
Bo jak widać zasady są bardzo proste - a korzystanie bardzo uniwersalne i zapewnia spory porządek w plikach, no i uniknie się wpadek z mało legalnymi plikami.
Prośba jeszcze do innych - aby nazwy plików były takie jak nazwa sprzętu lub chasis, dzięki temu przyszła wyszukiwarka bez problemu będzie wyszukiwać pliki.
I proszę aby opisywać pliki, co to jest dokładniej, a w katalogach prywatnych wpisywać w opisie link do postu (lub temat) w jakim był użyty ewentualny plik, ułatwi to w przyszłości porządkowanie uploadu lub gdy plik zostanie przeniesiony na publiczny dowload aby poprawić link w poście. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Administrator

|
Wysłany: 31 Mar 2006 11:55 Temat postu: |
|
|
Upload jest uproszczony do MAX - po zarejestrowaniu można się logować, i klikając na odpowiednie ikonki robić, co się chce, np. bardzo szybko wysyłać pliki na swoją pocztę i to pliki do 25Mb, jedyne ograniczenie (na razie) to czas połączenia, przy wolnych łączach to można ściągać i wysyłać pliki do 8Mb, przy szybkim jak nie zerwie jakiś serwer po drodze, to nie ma ograniczeń, dlatego lepiej żeby modemowcy korzystali z przesyłania na email. Upload działa niezależnie od forum i przez to nie wprowadza niepotrzebnego zamieszania na forum.
Taka forma uploadu jest chyba lepsza i zapewnia dużą przejrzystość zawartości i podziału na kategorie - a moderatorzy nie muszą sobie zawracać głowy o spisy i segregowanie, bo to robią sami userzy, przydałoby się żeby jeszcze co nieco userzy opisywali pliki: czy to schemat czy serwisówka i czy nie pasuje to do jakiś innych urządzeń - może się nauczą tam utrzymywać porządek. _________________ Cesarz, Hitler, ani Stalin
Tak Wawelu nie zbrukali
Jak służalców sprośnych kupa
Kierowana przez biskupa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Administrator

|
Wysłany: 23 Kwi 2006 4:06 Temat postu: |
|
|
Hmmm - można by było podzielić się z naszymi userami i zamieścić schematy w naszych Pliki http://fachmanowo.pl/pliki/index.php
wystarczy wejść na tą stronę
zarejestrować się pod takim loginem jak na forum
Następnie zalogować się, po udanej rejestracji via email.
otworzyć potem katalog Home / Schematy i Serwisowki / -TV / Loewe
Wskazać na określony plik u siebie i wysłać po kolei na nasz serwer
http://fachmanowo.pl/pliki/index.php?&direction=0&order=&directory=Schematy%20i%20Serwisowki/-TV/Loewe
I niewielka grupa naszych userów byłaby mocno zadowolona  _________________ Cesarz, Hitler, ani Stalin
Tak Wawelu nie zbrukali
|
| Powrót do góry |
|
 |
loewe
 B A N
|
Wysłany: 23 Kwi 2006 20:58 Temat postu: |
|
|
| He he he he he bardzo śmieszne Panie "dwaserwis " nie można wyświetlić strony ,do ładowania schematów, a strona do logowania mówi, że nieprawidłowe hasło 8) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
peterek

Senior Forum

Dołączył: 07 Lis 2003 Posty: 3582 Skąd (Miasto): polskiecentrumdurnoty
|
Wysłany: 23 Kwi 2006 21:20 Temat postu: |
|
|
| loewe napisał: | He he he he he bardzo śmieszne Panie "dwaserwis " nie można wyświetlić strony do ładowania schematów, a strona do logowania mówi, że nieprawidłowe hasło  |
Przestaje to być śmieszne - to się robi straszne  _________________ Idę się utopić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fachman Specjalizacja:teraz torreador :)

Senior Forum
|
Wysłany: 23 Kwi 2006 21:56 Temat postu: |
|
|
przecież wszystko działa,
można coś wrzucić i zassać,
nie rozumiem z czego wynika ta złosliwość |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loewe
 B A N
|
Wysłany: 24 Kwi 2006 0:07 Temat postu: |
|
|
Witam fachman żadna złośliwosć podajcie maila wyślę i po ptakach z czego robicie problem . Tylko jest jeden problem chassis Q2500 trzeba zapisać też jako melodia i loewe ja się nie znam na wysyłaniu a patrzyłam jak ale zalogować mnie nie chce więc czego ?
możesz sprawdzić niepoprane chasło i kiedy się logowałam !!!!!!!!!!!!!!!
Kolegi nie ma więc nie pomorze maila znacie chciałabym żeby fachmanowo trochę czegoś miało ale ....ciągle problem
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez loewe dnia 24 Kwi 2006 0:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Administrator

|
Wysłany: 24 Kwi 2006 0:09 Temat postu: |
|
|
| loewe napisał: | He he he he he bardzo śmieszne Panie "dwaserwis " nie można wyświetlić strony ,do ładowania schematów, a strona do logowania mówi, że nieprawidłowe hasło  |
He he he he he bardzo śmieszne Pani Loewe
Wyraźnie napisałem, przeczuwając że niektórzy będą mieli problem z czytaniem.
| dwaserwis napisał: | .....wystarczy wejść na tą stronę
zarejestrować się pod takim loginem jak na forum
Następnie zalogować się, po udanej rejestracji via email..... |
A więc powtarzam:
Najpierw zarejestrować się.
A po otrzymaniu emaila potwierdzającego, można się zalogować.
A to wszystko pisze i na stronie głównej PLIKI, i na forum w linku tam podanym.
No cóż, odrobina techniki i ...... _________________ Cesarz, Hitler, ani Stalin
Tak Wawelu nie zbrukali
|
| Powrót do góry |
|
 |
loewe
 B A N
|
Wysłany: 24 Kwi 2006 0:18 Temat postu: |
|
|
mnie nie loguje mimo prawidłowego hasła podaje że jest nieprawidłowe nie wiem jak to rozumieć ? Ale to kolegi sprawa pozdrawiam i znikam ....
no jest ta wolność słowa ale...
Pozdrawiam Agnieszka "czarownica"
p/s serwer leżał od rana |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Administrator

|
Wysłany: 24 Kwi 2006 0:28 Temat postu: |
|
|
Czy koleżanka naprawdę nie potrafi odróżnić dwóch słów ?
Zarejestrować - zawsze trzeba na każde nowe forum, pocztę email czy inne czaty, gadu gadu itp.... jak to robimy po raz pierwszy. Przed pójściem do lekarza też trzeba się zarejestrować.
Zalogować - jak już jesteśmy gdzieś zarejestrowani, to możemy potem tylko się logować, podajac tylko hasło i login jaki podaliśmy podczas rejestracji. A pojawiając się u lekarza , (logujemy się) to podajemy imię (login) i nazwisko (hasło)
Czy to takie trudne ????
A nie każdy ma tak pojemne skrzynki pocztowe i dużo szybciej i łatwiej coś wysłać na serwer, niż na email
| loewe napisał: | | ....p/s serwer leżał od rana |
Sprawdziłem i działał baz zażutu, i zawzięcie się bronił przed wejściem nie upoważnionych IP, bez rejestracji.
. _________________ Cesarz, Hitler, ani Stalin
Tak Wawelu nie zbrukali
|
| Powrót do góry |
|
 |
loewe
 B A N
|
Wysłany: 24 Kwi 2006 1:17 Temat postu: |
|
|
koleżanka się logowała było niepoprawne hasło i użytkownik
programista serwisu Loewe Polska na maile nikt nie odpowiedział serwer Wasz leżał od rana prześlę maila jeżeli jesteście Państwo zainteresowani znam hasła dostępów ale rano jutro zmieniam stronę i tym jestem zajęty
Pozdrawiam Pana "dwaserwis"
gdyby coś jestem pod GG zapraszam
koniec tematu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
!Krak
 Jestem tu Nowy
|
Wysłany: 03 Maj 2006 13:24 Temat postu: |
|
|
| Nie mógłbyś mi tego przesłać, bo nie da rady ściągnąć. Chyba się za mało udzielam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
peterek

Senior Forum

Dołączył: 07 Lis 2003 Posty: 3582 Skąd (Miasto): polskiecentrumdurnoty
|
Wysłany: 03 Maj 2006 13:40 Temat postu: |
|
|
| !Krak napisał: | | Nie mógłbyś mi tego przesłać, bo nie da rady ściągnąć. Chyba się za mało udzielam. |
Nawet się nie rejestrowałeś na Plikach, więc jak możesz cokolwiek ściągnąć? _________________ Idę się utopić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
!Krak
 Jestem tu Nowy
|
Wysłany: 03 Maj 2006 22:50 Temat postu: |
|
|
| Bardzo uprzejmie przepraszam. Nowy jestem, w dodatku z okolic centrumdurnoty. Już byłem w rejestracji, skasowałem eeproma i jutro zainicjuję. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zdzichu
 Serwisant III

|
Wysłany: 10 Maj 2006 22:10 Temat postu: |
|
|
| Niestety ale nie mogę albo może nie umiem tego pobrać , nie wiem czemu a szkoda. Nie mogę się tam zalogować. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Administrator

|
Wysłany: 10 Maj 2006 22:41 Temat postu: |
|
|
Ech - Zdzichu
przecież wyraźnie tam pisze:
| Cytat: | Upload (wysyłanie) - tylko po zarejestrowaniu i zalogowaniu !!!
Download (kopiowanie) - tylko dla aktywnych Użytkowników forum i najczęściej po zatwierdzeniu nowego konta przez administratora!
Przy rejestracji - Nazwa użytkownika i email musi być zgodny z podanym na forum Fachmanowo.pl | jak chcesz cię zalogować bez rejestracji.
Do lekarza też się logujesz z buciorami bez wcześniejszej rejestracji  _________________ Cesarz, Hitler, ani Stalin
Tak Wawelu nie zbrukali
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zdzichu
 Serwisant III

|
Wysłany: 10 Maj 2006 22:53 Temat postu: |
|
|
| Dzięki pobrałem. Przepraszam za zamieszanie ale 1 raz korzystam z tego i myślałem że jak jestem zarejestrowany na forum to już wystarczy. Dzięki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|