Ostatnie posty |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
peterek

Senior Forum

Dołączył: 07 Lis 2003 Posty: 3582 Skąd (Miasto): polskiecentrumdurnoty
|
Wysłany: 27 Lis 2006 13:45 Temat postu: Zapraszamy! |
|
|
Planujemy połączyć portal z forum. Zapraszamy więc firmy, zakłady oraz osoby prywatne prowadzące działalność związaną z elektroniką do redagowania poszczególnych działów forum. Posiadamy jeszcze bardzo dużo wolnego miejsca na serwerze oraz bardzo wiele niewykorzystanego transferu, który można przeznaczyć na promocję własnej pracy i oferty handlowej. Możemy utworzyć na życzenie jakieś działy, które nie istnieją aktualnie na forum, a które zaspokoiłyby potrzeby przyszłych Redaktorów. Zapraszamy do umieszczania ogłoszeń o prowadzonej działalności, wytwarzanych oraz rozprowadzanych produktach. Prosimy o ew. propozycje co widzane by było mile przez użytkowników fachmanowa na stronie głównej Portalu (np. banery, ogłoszenia). _________________ Idę się utopić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
peterek

Senior Forum

|
Wysłany: 28 Lis 2006 0:28 Temat postu: |
|
|
Planujemy również umieszczenie na naszym serwerze stron internetowych użytkowników forum, do których linki pojawiłyby się w tematach redagowanych w poszczególnych działaćh forum. Można będzie zareklamować własną działalność produkcyjną , można będzie reklamować autoryzowaną sprzedaż i dystrybucję cudzych usług i produktów związanych z szeroko rozumianą techniką. _________________ Idę się utopić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PICIA Specjalizacja:telekomunikacja
 Redaktor
|
Wysłany: 30 Lis 2006 10:45 Temat postu: re |
|
|
| jeśli będę potrzebny -proszę bardzo pomogę |
|
| Powrót do góry |
|
 |
peterek

Senior Forum

|
Wysłany: 30 Lis 2006 11:11 Temat postu: Re: re |
|
|
| sagita napisał: | | jeśli będę potrzebny -proszę bardzo pomogę |
sagita Jasne, że będziesz potrzebny! A jaki dział chciałbyś redagować, lub jaki chciałbyś utworzyć by spełniał Twoje potrzeby?
Fajnie, że mamy pierwszego chętnego . Zapraszamy do współpracy następnych użytkowników Forum/Portalu - dajemy maksymalną, możliwą swobodę.
Kto żyw i kto chce zareklamować się w sieci ma teraz niesamowitą okazję - praktycznie wszystko >za friko< - a i roboty gogle buszują intensywnie tu codziennie. Serwery pracują stabilnie, od pól roku nie ma większych problemów, a jeśli się takowe pojawiają, to usuwane są na bieżąco.
Jeżeli któryś z użytkowników wykaże się wystarczającą elokwencją, zostanie automatycznie moderatorem swojego działu, lub nawet całych for i podfor - istnieje taka potrzeba , bowiem "kadra" fachmanowa nam się niestety wykrusza, głównie z powodu państwowych kłopotów ekonomicznych . _________________ Idę się utopić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dwaserwis Specjalizacja:Serwis Audio-Video -> Samsung, Sony i inna Azja...
 Administrator

|
Wysłany: 01 Gru 2006 7:00 Temat postu: |
|
|
Zapraszamy też do tworzenia własnych stron firmowych, czy też nauczajacych młodych adeptów elektroniki: fachowości, profesionalizmu, itp... , oraz tworzenia różnych "przydasi" dla elektroników.
Wszelkie pomysły mile są widziane
Jako pierwsza to, mamy strony RTV SAT Serwis Porąbka
http://www.fachmanowo.pl/rtvporabka/
trochę reklama, trochę przydatnych informacji _________________ Cesarz, Hitler, ani Stalin
Tak Wawelu nie zbrukali
Jak służalców sprośnych kupa
Kierowana przez biskupa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
peterek

Senior Forum

|
Wysłany: 01 Gru 2006 11:48 Temat postu: |
|
|
Fachmanowo jest jednym z tych portali, które bez ograniczeń udostępnia schematy - nie ma punktów, sztuk ściągniętych z danego ip, itp. udziwnień. W posiadaniu użytkowników forum jest wiele przydatnych serwisówek, których nie znajdzie się już na żadnym z serwerów w sieci - jest to zasób wydań papierowych oryginałów zbieranych latami podczas praktyki serwisowej. Każdy użytkownik fachmanowa udostępnia je na zasadzie wzajemnosci, nie ma z tego tytułu dzikiej gonitwy za pięniedzmi i innymi "profitami" _________________ Idę się utopić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
terminux
 Jestem tu Nowy
|
Wysłany: 01 Gru 2006 12:12 Temat postu: |
|
|
| Trafiłem tu po długim błądzeniu w sieci - zmienił się adres i trudno było go ustalić. Ale jak będzie taka konieczność - w ramach wolnego czasu mogę pomóc. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Redaktor
|
Wysłany: 01 Gru 2006 22:58 Temat postu: re |
|
|
Jak kiedyś pisano to Forum Fachowców, niemniej pora jednak uchylić kapelusza i tym początkującym w tej dziedzinie...bo bez nowych userów.. forum zaniknie.
Przepraszam ale coś napiszę od siebie-wprowadzenie zmian jak dla mnie koniecznych:
- jednolite dodawanie załączników- bez wchodzenia i logowania się ...sam chciałem pociągnąć schemat z bazy.. i powiem szczerze zgubiłem się... to raz.
Koniecznie utworzenie działu audio-schematy wzmacniaczy itp.. można wiele ich nabyć w necie.. zawsze przyciągną potencjalnego usera
- UTWORZENIE DZIAŁU - OŚWIETLENIE DYSKOTEKOWE...jak się okazuje temat na topie...
- dział katalogi elementów z rozdziałem na elementy tranzystor, dioda , układy scalone itp. oraz SMD
niestety trzeba wyjść na przód do usera, niż czekać na niego |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Administrator

|
Wysłany: 01 Gru 2006 23:51 Temat postu: |
|
|
Bardziej myśleliśmy o utworzeniu, że tak się wyrażę " Towarzystwa wzajemnej adoracji" - czyli zgrupować różne drobne firmy i zakłady, oraz wzajemną pomoc specjalistyczną.
a odpowiadając na powyższe, to zacznę od końca:
- katalogi elementów itp - tego jest coraz więcej w internecie, zajmuje to sporo miejsca, firmy produkcyjne same wreszcie zaczynają rozpowszechniać swoje dane katalogowe i nie ma chyba sensu to dublować
ALE - przydałoby się zgrupować aktualną bazę linków do tego wszystkiego.
- działy Audio i oświetlenia dyskotekowego - no cóż, też sporawo tego w necie, jest to pasja młodych ludzi i poza elektrodą, to w tym dominuje forum goldhand, jak też piciowo (elektrotech) - i raczej nie warto tego dublować, i lepiej żyć w zgodzie z innymi forami; przez to też oficjalnie reklamujemy inne fora, które mocno się specjalizują w określonych dziedzinach, telefony, komputery itp.
ALE... jeśli są chętni do prowadzenia takich działów na naszym forum to nic nie stoi im na przeszkodzie, aby je prowadzili - czekamy na chętnych.
- jednolite dodawanie załączników - to co jest teraz, raczej ułatwia wszelkie poszukiwanie dokumentacji - nie miesza się z forum - jest niezależne - i raczej bardziej profesjonalnie wygląda, stabilna baza dokumentacji i każdy może za Free skorzystać, bez żadnego bałaganu w plikach.
ALE... czekamy na opinię innych użytkowników. _________________ Cesarz, Hitler, ani Stalin
Tak Wawelu nie zbrukali
|
| Powrót do góry |
|
 |
peterek

Senior Forum

|
Wysłany: 03 Gru 2006 2:23 Temat postu: Re: re |
|
|
| sagita napisał: | Jak kiedyś pisano to Forum Fachowców, niemniej pora jednak uchylić kapelusza i tym początkującym w tej dziedzinie...bo bez nowych userów.. forum zaniknie. ....
|
Płynie Wisła, płynie
a dopóki Wisła (i Odra) płynie
forum nie zaginie!
heeeej!!
Pozdrowienia dla krakowian i wrocławian  _________________ Idę się utopić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Redaktor
|
Wysłany: 04 Gru 2006 8:16 Temat postu: re |
|
|
Czasem jest tak ze najgłubszy pomysł może być trafny.
Niestety trzymając się sztywno profilu Forum-profesjonalizm odgania się tych początkujących bo o czym może porozmawiać ten co dopiero zaczyna a ten co fachowiec albo nie napisze (dla niego to banał a i może to że się po prostu nie chce odpisać - mentalność musi się zmienić).Ja też od dłuższego czasu myślę co by tu dodać , niemniej sam pomysłodawca wiele nie zrobi brak wsparcia moderacji Forum oraz innych zapaleńców.
Pomijam już sam fakt ..... postępowania moderatorów.... dałeś Boże jeden dzień na Forum dasz i drugii....no bo jak komuś nie zależy , a może po prostu się nie chce bo po co.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
peterek

Senior Forum

|
Wysłany: 04 Gru 2006 11:52 Temat postu: |
|
|
No sam widzisz... czujemy te same biedy na własnych garbach niesione. Wsparcia brak bo:
-się nie chce..
-i po co?
-i niby to wiecznie czasu brak
-i jakieś "problemy" życiowe typu wieczny brak kasy
-i depresja bo baba rzuciła
-i miliard innych, sztucznych problemów
-i na koniec przemarsz wojsk
A ja i dwaserwis, kutwa, to co? Gumowy czas mamy i wieczne chęci?
No, chęci mamy, dopóki Pan Bóg możliwości nie zabierze
Zapaleńcy i ochotnicy widać w Wietnamie wyginęli (ostatnio w Iraku) .
Całe szczęście moderatorów mamy spokojnych, nad wyraz spokojnych .
Szukamy nadal.
Ludzie! Ruszcie się! _________________ Idę się utopić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bobi Specjalizacja:Elektronika Pojazdy
 Jestem tu Nowy
|
Wysłany: 04 Gru 2006 12:32 Temat postu: |
|
|
problemy życiowe są i bedą... chęci są, ale nie zawsze możliwosci... mogę pomóc.. jeśli potrzeba... w szeroko rozumianej dziedzinie samochodowej elektryki i elektroniki..
ps: są ludzie na paru forach, którzy wiedzą dużo dużo więcej, ale tworzą kółko wzajemnej adoracji.. ma to swój plus bo dochodzi się samemu, minus to czas poświęcony nie zawsze adekwatny do zarobku |
|
| Powrót do góry |
|
 |
peterek

Senior Forum

|
Wysłany: 04 Gru 2006 13:16 Temat postu: |
|
|
A jaki tu zarobek? Ech, same straty tylko. Nawet gogle zapier... cały zarobek z dwuletniej roboty (nie odświeżona na czas domena .com fachmanowa) . Cała nadzieja w Was, drodzy Użytkownicy. Już raz pokazaliście na co Was stać gdy w marcu zbieraliśmy pieniądze na hosting, gdzie wpłaty przeszły najśmielsze nasze oczekiwania i jeszcze z nich co nieco zostało na przyszły rok  _________________ Idę się utopić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bobi Specjalizacja:Elektronika Pojazdy
 Jestem tu Nowy
|
Wysłany: 05 Gru 2006 22:43 Temat postu: |
|
|
| Czyżby temat umierał? ..ej panowie może więcej życia?!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Redaktor
|
Wysłany: 06 Gru 2006 8:38 Temat postu: re |
|
|
Tak jak pisałem wyżej... mam wolny czas zawsze coś mogę zrobić..
tworzenie bazy-car audio??? schematy...
A najlepiej jak kierownictwo poda typy co by pasowało na forum.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
peterek

Senior Forum

|
Wysłany: 06 Gru 2006 18:23 Temat postu: |
|
|
Kierownictwo szuka przede wszystkim redaktora do niusów z dziedziny elektroniki użytkowej na stronie głównej portalu.
Potem jeszcze szuka chętnego do działu co chyba powstanie telekomunikacja - będzie to w pewnym sensie zdublowanie "Elektrotechu", lecz nie w pełnym i tak dokładnym zakresie - ot , tu do jednego wora trafi wszystko co dotyczy telefonii.
Poza tym jeśli kolega bobi czuje się na siłach, to dostanie w moderację dział o elektronice samochodowej - liczymy jednak na to, że nie będzie to słomiany zapał, jak tu u niejednego obywatela bywało - nie bedę wytykał palcami . Szukamy prężnych obywateli, co to dużo wiedzą i chcą się wiedzą podzielić i z tej wiedzy żyją. Jak się jeszcze na naszych przestrzeniach dyskowych się ogłosi paru (banery, witryna itp. ), to będą jeszcze lepiej żyli.
Twórzcie te forum! _________________ Idę się utopić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zdanek15 Specjalizacja:serwis RTV
 Czytam i Piszę
|
Wysłany: 07 Gru 2006 2:34 Temat postu: ???? |
|
|
| jestem zaniepokojony?????? swego czasu dośc aktywnie działałem na forum w koncu jako sponsor i przepadło na bardzo długi czas . Dzisiaj popijajac wino po pracy pomyslałem ciepło o fachpor i jestem ale to jakos odbiega od tego co robiliśmy 2 lata temu ? my robimy od zawsze radiokomunikacje ale wy określcie co byście chcieli bo jedyne co możemy dolozyć to posty do napraw bo nie ma czasu na prowadzenie portalu radiokomunikacyjnego ze wzgledu na nadmiar pracy---kiedyś się jest w domu i już! natomiast z przyjemnoscią w miare możiwosci pomozemy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Administrator

|
Wysłany: 07 Gru 2006 3:34 Temat postu: Re: ???? |
|
|
| zdanek15 napisał: | | ....i przepadło na bardzo długi czas . Dzisiaj popijajac wino po pracy pomyslałem ciepło o fachpor ..... |
Hmmmmmm - forum nieprzepadło - krótkie tylko przerwy i zmiany domen
Ale niestety tak jak kolega zniknął i się teraz pojawił to też sporo znikło osób, a forum przecież jest dla userów i potem kolejnych spadkobierców jego dziedzictwa - a nie dla moderatorów czy adminów.
Dlatego szukamy REDAKTORÓW i wszelkie nowe pomysły za które ktoś by miał ochotę się zabrać. Wystarczy tylko napisać czym się chce zająć, jaką wiedzą podzielić i za chwilę może mieć swój dział na forum, czy dowolną stronę internetową i robić w nim co tylko chce
Warto nie tylko pisać posty błagalne, ale też posty szkoleniowe, informacyne, i z różnymi poradami na temat przykładowych bolączek z jakimi ktoś się borykał i znalazł na je sposób _________________ Cesarz, Hitler, ani Stalin
Tak Wawelu nie zbrukali
|
| Powrót do góry |
|
 |
peterek

Senior Forum

|
Wysłany: 07 Gru 2006 16:38 Temat postu: |
|
|
Dokładnie! Miejsca jest na serwerze od metra, od metra też transferu miesięcznego. Można pisać do woli i co kto woli, aby na temat. Wystarczy tylko dłużej przysiąść fałdów. _________________ Idę się utopić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Administrator

|
Wysłany: 10 Gru 2006 21:56 Temat postu: |
|
|
Trochę zmienia się wygląd forum - pojawiły się okna z ciekawymi adresami do stron dla elektroników.
A jak ktoś zna jeszcze ciekawsze adresy które powinny się pojawić na stronie głównej - to proszę o linki do tych stron. _________________ Cesarz, Hitler, ani Stalin
Tak Wawelu nie zbrukali
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Redaktor
|
Wysłany: 15 Gru 2006 20:34 Temat postu: re |
|
|
Jeśli to możliwe zajmę się tworzeniem bazy schematów CAR AUDIO..
Proszę o wytyczne |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Administrator

|
Wysłany: 15 Gru 2006 21:31 Temat postu: Re: re |
|
|
| sagita napisał: | Jeśli to możliwe zajmę się tworzeniem bazy schematów CAR AUDIO..
Proszę o wytyczne |
HMMmmmmm - nie ma u nas wytycznych, tak samo jakiś regulaminów, panuje ogólna netetykieta, i wredny cenzorek , oraz dbanie o to aby nikt nas nie pogonił za łamanie praw autorskich
Piotrek jak masz jakieś pomysły, to należy to, tu się zgłosić , i zacząć robić swoje, a po pierwszych pozytywnych poczynaniach, nastąpi zmiana uprawnień, jak i statusu na np.: Redaktor Caraudio
Nie ma też problemu abyś zajał się u nas telefonami, i z gróbsza conieco popisał (fragmenty newsów) i podlinkował do swojego forum (w skrócie spis ciekawych tematów i link do ciebie, czy innych stron telefonicznych) zawsze to wtedy wyszukiwarki zaindexują i dadzą wyższy priorytet.
Wszystkie chwyty dozwolone - w ramach ogólnej netetykiety, i polskiego prawa.
zastanawiam się też nad jakimiś wspólnymi stronami WWW wielu innych userów, przydatnymi dla elektroników, katalogi, bazy danych....
co zaczełem już czynić na stronie głównej w linkach. _________________ Cesarz, Hitler, ani Stalin
Tak Wawelu nie zbrukali
|
| Powrót do góry |
|
 |
peterek

Senior Forum

|
Wysłany: 16 Gru 2006 1:27 Temat postu: |
|
|
Przydałby się jakiś webmaster, zdolny amator, co to za parę groszy, lub jak chce nieodpłatnie, zrobi kilku z naszych użytkowników niezłą stronę internetową. Teraz pole do popisu jest szerokie z racji dostępu do skanerów, aparatów cyfrowych itp. Niech chętni mają interaktywną wizytówkę
prowadzonej działalności
Zobaczcie jak ASWO z north robi stronkę ze zdjęciami i opisami chassis TV radio video itd. Jest zdjęcie i krótki opis co na płycie i jaka usterka się zdarzyła- też można pomyśleć: masz na stole do naprawy, cyknij foto i umieszczaj na fachmanowie!
Mnie aż korci żeby trochę z fabrycznych opisów boschowskiej grzejącej umieścić na fachmanowie, ale.... jest obawa o prawa. Gdyby jeszcze sam człowiek chodził teraz jak niegdyś po naprawach kotłów , to by robił fotki w czasie serwisowania, a tak było minęło... .
PS zaczyna mnie już .....ć ten -> bo wskoczył na wyrazy o b j e k t oraz r u p i e c i a r n i _________________ Idę się utopić.
Ostatnio zmieniony przez peterek dnia 16 Gru 2006 16:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Redaktor
|
Wysłany: 16 Gru 2006 12:15 Temat postu: re |
|
|
ok-zgoda.... proponuję dodatkowo dział -poddzial telefony-Forum wiądące elektrotech -oraz tu pojawią się nowinki ze swiata telefonii-operatorów..co gdzie i za ile oraz podsłyszane...oczywiście info będzie autoryzowana-źródło.
Niestety zbyt wiele miejsca niemam na Forum na car audio-schematy-schematy nie lamia praw autorskich..mam kontakty we Włoszech z Adminem Forum..wiec pomoze mi oraz usera w Braziliia
..powinno to polecieć gładko..
niemniej zadam proste pytanie
Nie da się bardziej uprościć dodawanie schematów???-patrz baza telefonii eletrotech- jasno i wszystko jest wiadomo...może jednak z deka zmienić strukturę...załaczników |
|
| Powrót do góry |
|
 |
serwis
 Moderator
|
Wysłany: 16 Gru 2006 21:44 Temat postu: Re: re |
|
|
| sagita napisał: | ok-zgoda....niemniej zadam proste pytanie
Nie da się bardziej uprościć dodawanie schematów???-patrz baza telefonii eletrotech- jasno i wszystko jest wiadomo...może jednak z deka zmienić strukturę...załaczników |
Hmm... moje pierwsze spostrzeżenia( początki uczestnictwa ) też zmierzały w tym kierunku
Dodawanie schematów, i innych dokumentów nie stanowi żadnych problemów
Szybko, łatwo i przyjemnie
Oczywiście chodzi o dodawanie na serwer. _________________ serwis |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Redaktor
|
Wysłany: 17 Gru 2006 23:35 Temat postu: re |
|
|
Ostatnio sam obzerwuję że po prostu każdy to ma gdzieś... a szkoda... dostać na tacy to co potrzebuje i na tym się kończy...coś mi się wydaje że fala zapaleńców się szybko kurczy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Administrator

|
Wysłany: 20 Gru 2006 17:13 Temat postu: |
|
|
Niestety pogoń za kasą - której coraz mniej robi swoje
No Picia czekamy na pierwsze kroki - zobaczyłeś już na pewno nowe działy, i chcemy zobaczyć pierwsze działania
No i czekamy na dalsze propozycje zmian, i osoby chętne do wspólpracy. _________________ Cesarz, Hitler, ani Stalin
Tak Wawelu nie zbrukali
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Redaktor
|
Wysłany: 20 Gru 2006 20:01 Temat postu: |
|
|
| dwaserwis napisał: |
No Picia czekamy na pierwsze kroki - zobaczyłeś już na pewno nowe działy, i chcemy zobaczyć pierwsze działania |
Soryy ...ale ja nic nie widzę... Nowe Działy???? szata jak dla Mnie czarna magia... gdzie tego szukać????
ps
Może jakieś przeszkolenie??? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
 Administrator

|
Wysłany: 20 Gru 2006 20:46 Temat postu: |
|
|
| sagita napisał: | | dwaserwis napisał: |
No Picia czekamy na pierwsze kroki - zobaczyłeś już na pewno nowe działy, i chcemy zobaczyć pierwsze działania |
Soryy ...ale ja nic nie widzę... Nowe Działy???? szata jak dla Mnie czarna magia... gdzie tego szukać????
ps
Może jakieś przeszkolenie??? |
szkoda kółka od myszy - tym bardziej że większość userów interesuje się tylko określonymi działami, a w takim gąszczu działów, for, pod działów, rozdziałów i natłoku informacji na stronie głównej to ludziska gubią się od razu, jak to widać na innych forach. tu mamy wsio przejrzyście i każdy klika sobie na to co go interesuje, ale jak ktoś lubi może sobie kliknąć na czerwone Rozwiń wszystkie fora i ma wtedy tasiemca jak na starych forach - wszystkie nowe wersje for, mają to inteligentniej podzielone - jak u nas, i strona szybko się ładuje.
PS
nie czarna magia - jak już to zielona magia  _________________ Cesarz, Hitler, ani Stalin
Tak Wawelu nie zbrukali
|
| Powrót do góry |
|
 |
|